День захисту дітей?

Шановні друзі! Я хотів би привітати вас із днем захисту дітей, хоча яке це свято? В нас кожен день свято, наприклад, сьогодні День всесвітнього розмаїття, вчора був День банківського працівника, а завтра – День пілотів, що випробовують літаки СУ-25, а післязавтра починається тиждень солідарності із кимсь… Взагалі це не важливо, а важливо, те, що кожен день у нас свято, яке виникло шляхом невизначених маніпулювань термінами, які, мабуть, були невідомі чи просто цікаві винахідникам цих свят. Усі ці тези, можливо дисонують із загальною картиною, але все ж таки повернемося від ілюзій до реалій.

Добре, що роль дитини у сучасному українському суспільстві стає чи не провідною, і у випусках новин вже не розповідають про неповнолітніх злочинців, показують дітей та підлітків, що досягли у своєму досить короткому, але плідному на досягнення і перемоги, житті вершин, які не підвладні й деяким дорослим. Це добре, наше суспільство нарешті повертається із духовно-моральної «коми»,   імпульсом до відродження усього є соціально-активна молодь, яка не є аполітичною, яку цікавить її майбутнє, яка знає, чого вона хоче у майбутньому, прагне цього і робить усе для досягнення своєї мети. Це все дуже добре, але досі ми чуємо про загибель дітей під час катастроф, про втрату дітьми батьків, зустрічаємо дітей, що живуть на вулиці і нічого не бачать, окрім тих підвалів та смітників, де вони ночують. Саме на це мають звернути увагу можновладці і громадськість. Хтось може заявляти, що у нас дуже багато різних програм з підтримки таких дітей! Значить недостатньо, якщо ми можемо досі спостерігати картину, коли дитина молодша 13 років «досліджує» смітник. Виходячи з «коми» духовно-культурної, ми не маємо забувати про «клітини», уражені «вірусом неблагополуччя і бідноти». Бережімо дітей, що потребують цього, виховуймо дітей, спілкуймося з дітьми, бо навіть звичайна розмова може щось кардинально змінити, взагалі, не лишаймося байдужими до проблем сьогодення, однією з яких є проблема забезпечення безпритульних дітей усім необхідним! Допомагаймо дітям, які цього потребують!

На самкінець хотілось би все ж-таки привітати усіх нас із нашим святом, назву якого можна трохи й розширити; Днем захисту дітей та підлітків, днем захисту та небайдужості до нашої долі у сьогоденному суспільстві.

Бажаю усім розуміння, уваги та самоповаги. Зі святом!

                                                                                                                                                        Ilyusha                                                                                                                                                                                                                                                                                            Безручко Ілля

Добавить комментарий