ДАВАЙТЕ ВСПОМНИМ

*  *  *

З почуттям безповоротної втрати і суму взнав про те, що пішов з нашого життя Григорій Ізраїльович Айзенштат. Людина глибокого розуму – мудрий і надійний у спілкуванні, відзначений щирою любов’ю і повагою до свого народу – безупинний трудівник в його ім’я, Григорій Ізраїльович завжди намагався добром і розумом, об’єктивними діями оцінити життєві дійсності єврейської історії і сьогодення. Своїм особистим способом життя він по-справжньому пропонував людям світле і могутнє – своїм сучасникам і майбутнім в життєвих виріях молодшим поколінням.

Григорій Айзенштат як Мойсей завжди був корисним – адже, незважаючи на усі труднощі, протягом дуже багатьох років був редактором і видавником конотопської єврейської газети «ЛЕБН» – завжди читаної і популярної, а його громадська діяльність у рідному місті і в Україні взагалі викликала і буде викликати добрі почуття до пам’яті про Григорія Ізраїльовича.

Мені довелось знати Григорія Ізраїльовича – досить часто спілкуватися з ним, розмовляти на різноманітні теми, і я завжди розумів, що розмовляю із неординарною людиною – поважною, добродійною і надзвичайно дивною людиною, кожне слово і кожний крок якого наповнений далекосяжною глибиною, яка назавжди залишиться з тими, хто його знав.

Леонід Сапожников,

редактор газети «Шабат»,

м. Бершадь Вінницької обл.

 

 

Добавить комментарий