ДАВАЙТЕ ВСПОМНИМ

Редактори. Пам’ятаю Антоніну Сергіївну Маркіну та Йосипа Олександровича Мацая. Співпрацював з досвідченим Олександром Васильовичем Маленком і молодим енергійним Веніаміном Олександровичем Кіпайтуліним. За їх редакторства в середині 70-х минулого століття протягом п’яти років вів у газеті розділ «Шахові цікавинки». Вони й самі захоплювались шахами і непогано грали.

Потім редакцію очолював Григорій Маркіянович Карпенко. Редактор Іван Пилипович Корнющенко є одним з двох у нашому місті членів Національної спілки письменників України. Його замінила на посаді і пропрацювала 10 років чудова жінка і високий професіонал Галина Андріївна Ільченко, Заслужений журналіст України. Зараз вона очолює міський осередок журналістської організації. Це при її керівництві редакція виграла грант і одержала вперше комп’ютери для роботи. До речі, на цьому обладнанні деякий час випускалась перша і єдина в Сумській області газета національної меншини «ЛЕБН». З Галиною Андріївною було здійснено проект випуску спільних номерів наших двох газет. Ця практика тривала і за часів редакторства Сергія Петровича Стрижака. Часто він сам був автором публікацій в газеті «ЛЕБН». В складні часи працював редактором Роман Борисович Донських, у якого прийняла естафету її теперішній редактор Наталія Володимирівна Борута.

Я хочу нагадати читачам про чудових творчих співробітників: письменників Ю.М.Царика і Е.З.Фельдмана, журналістів А.І.Завгородню, Д.Н.Плапера, позаштатного кореспондента І.А.Добкіна, талановитого М.П.Згонника. В редакції працювали теперішній редактор «Сільських горизонтів» О.Ф.Бровенко, В.І.Троценко, М.І.Пацак. Окремо треба згадати самобутнього журналіста – трибуна Анатолія Соболєва.

А скільки душі вкладали в свою працю фотокореспонденти – два Василя – Білецький та Луценко. Як професійно виконував дизайн та верстав газету Микола Литовченко. Від роботи відповідального секретаря залежить імідж газети, і його творили Еммануїл Хохлович, Олексій Примак і Олександр Рєзнік. Всі вони були і чудовими поетами. Прикрасою газети були публікації та поетична лірика Надії Петренко, члена Національної спілки письменників України.  Кожному  згаданому

мною журналісту можна було присвятити окрему об’ємну публікацію, і

 

Добавить комментарий