ДАВАЙТЕ ВСПОМНИМ

це було б цікаво читачеві.

В газеті працювали люди різних національностей. І мені, як представнику національної меншини, приємно зауважити, що євреї зробили вагомий внесок в нашу газету. Цікаво, що в свій час в ній працював Давид Ортенберг, генерал, який під час війни був редактором газети «Красная звезда». Перші газети в Конотопі вийшли в друкарні Ш.А. Левіна і А.Ш. Айзіковича. Окремі статті виходили українською та ідиш.

Поздоровляючи редколегію «Конотопського краю» з 90-річчям видання, хочу побажати їй наслідувати все корисне, що накопичено за ці роки. Творчої наснаги, збільшення тиражу, зацікавлених читачів, талановитих авторів. Хай ще довго-довго живе газета!

Май 2007 г.

 

 

 

ДУЖЕ ДОРЕЧНИЙ ПРИСЛІВНИК «ДУЖЕ»

«Країна смердючих боліт, оголених схилів,

кам’янистих полів і безплідного ґрунту –

результат тисячолітньої безгосподарності…»

Леон Юріс, «Exodus» («Вихід»). 

Мертва пустеля на півдні, вивітрений степ посередині і суцільні болота на півночі – таким був Ізраїль до 1948 р. (хоча в сиву давнину земля ця не скаржилась на неродючість). Історія життя євреїв на цій території нараховує 35 століть. Та тільки з проголошенням Держави Ізраїль у 1948 р. незалежність єврейського народу, втрачена 2000 років тому, була відновлена. Сьогодні країна перетворилась на квітучий сад.

Голова Конотопського єврейського товариства «ЛЕБН» Г.І.Айзенштат нещодавно побував у Ізраїлі на запрошення єврейського агентства «Сохнут — Україна». Своїми враженнями він поділився з нашими читачами.

-                     Григорію Ізраїльовичу, це Ваша перша подорож «за бугор». І співпала вона зі святкуванням дня народження дітища царя  Давида,  столиці  Ізраїлю – Єрусалима,  якому  виповнилось  3

 

Добавить комментарий