ДАВАЙТЕ ВСПОМНИМ

монастирі або повернутися до свого. Право вибору належить конкретній особі.

-                     Але ж, погодьтеся, колишньому лікарю чи музиканту важко і незвично мити під’їзди чи класти цеглу десь на будівництві на Землі Обітованій.

-                     Їм зовсім не обов’язково це робити. Якщо людина приїздить до Ізраїлю зі знанням мови і своєї професії, їй завжди знайдеться належне місце. Та й поки репатріант адаптується, його не залишають напризволяще. Існує безліч видів різноманітної матеріальної, освітньої і моральної підтримки новоприбулих. Я знаю багатьох конотопців, які працюють за фахом: перукар Д. Хавіна, письменник Е. Фельдман, інженер Е. Келеріх, художник Г. Фельдман, автослюсарі М. Казакевич та Б. Левін та інші.

-                     Наших жінок цікавить питання, чи може працюючий глава сім’ї прогодувати дружину і дітей, якщо його половина берегтиме сімейне вогнище і виховуватиме нащадків, а не зриватиметься о п’ятій ранку, щоб переробити безліч денних справ і відпрацювати на виробництві?

-                     Ізраїль – це одна з країн, які дають можливість своїм громадянам за витрачену працю отримати відповідну винагороду. А ціни на продукти харчування, порівняно з нашими, просто смішні. Ізраїльтянин має право на різноманітні позики. Наприклад, сьогодні він відсвяткував новосілля у просторій, світлій, з усіма можливими і неможливими зручностями квартирі, а через 28 років виплатив останній шекель позики за свій дах над головою. Медицина, соціальне страхування та інші сфери продумані і виважені. Ніхто не залишається за бортом у бурхливому житейському океані. Але нікому й не дадуть жити чужим коштом. Розум і труд – ось що найбільше цінується в людях.

-                     Григорію Ізраїльовичу, є такий єврейський анекдот: «- Ви знаєте, чому на єврейському весіллі наречений не цілує наречену? – Чому? – Тому що поруч сидить його мама і каже: «Їж, їж, їж…» То давайте поговоримо на тему, яка цікавить усіх без винятку: їжа у єврейській сім’ї і чим Вас годували в Ізраїлі?

-                     О, ця тема невичерпна. Євреї – це відомі гурмани. Їжа –  

 

Добавить комментарий