ДАВАЙТЕ ВСПОМНИМ

їдять з одного армійського котла. Як бачимо, солдат не гвинтик, не щось обезличене, а особистість. 

-                     І останні, якщо дозволите, трохи єхидні, запитання. Ви побували в земному раю, де все розумно, доцільно, сонячно, радісно, хоч, звичайно, свої проблеми є всюди. Чи хотілося Вам повертатися в оцей осінній морок, холод, вогкість нашого хаосу і невлаштованості? Чи не майнула думка: а може залишитись? Чи не маєте Ви наміру, як майже триста колишніх конотопців, повернутися на свою національну Батьківщину?

-                     Чесно скажу: повернутися до Конотопа хотілося. Тут моя сім’я і мій дім, тут могили моїх пращурів, тут моя історична Батьківщина. Так, зараз вона у руїнах. Але ж і Ізраїль не завжди був квітучим садом. Все створено розумом і руками патріотів. Де українські патріоти? – це вже питання окреме і заслуговує на окрему тему.

-                     Дякую за цікаву розмову. Сподіваюсь, тепер Ви часто будете відвідувати наших земляків на Землі Обітованій і приносити нам звідти свіжі вісті.

-                     А я вдячний вашій газеті за надану можливість виступити і принагідно хотів би передати привіти від усіх колишніх конотопців, з якими зустрічався в Ізраїлі. Вони пам’ятають своє місто і будуть провідувати його при будь-якій зручній нагоді.  

Бесіду вела Надія ПЕТРЕНКО

«Конотопський край», 10.01.1996 р.

«КУЛЬТУРА АБО Є, АБО ЇЇ НЕМАЄ…»

З 11 лютого по 3 березня в Україні проводились Дні єврейської культури, приурочені до 140-річчя з дня народження Шолом — Алейхема. Виставки творів єврейської літератури та живопису, тематичні виставки «Шолом – Алейхем. Мир – вам», «Шолом – Алейхем і Київ», «Шевченкіана», «Єврейський народ у Великій Вітчизняній війні» та інші, вистави в театрах (виставою «Тев’є – Тевель» з українцем Богданом Ступкою у головній ролі урочисто відкрилися у Києві Дні єврейської культури), демонстрація кінофільмів єврейської  тематики,  свято  вулиці  Шолом  -  Алейхема  та закладання

 

Добавить комментарий